Kuntouttava työtoiminta

Tervetuloa kuntouttavaan työtoimintaan Nuorten TyöTuki ry:n työpajoille!

Työpajalla valmennetaan tavoitteellisesti nuoria ja aikuisia työhön, opintoihin ja arjen hallintaan. Työpajavalmennus koostuu työ- ja yksilövalmennuksesta ja sidosryhmäyhteistyöstä. Kuntouttava työtoiminta sisältää sekä ryhmä- että yksilötoimintaa.

Työpajavalmennuksen aikana tarjotaan valmentautujille mahdollisuus päästä kerryttämään osaamistaan erilaisissa käytännön työtehtävissä ja valmennetaan heitä mm. opinnoissa ja työelämässä vaadittaviin sääntöihin. Valmennusjakson tavoitteet ja työpäivät sovitaan jokaisen valmentautujan kanssa yksilöllisesti.

Kuntouttavaa työtoimintaa on tarjolla 1–4 päivänä viikossa, minimissään 4 tuntia päivässä. Toimintapäivään sisältyy lounasruoka.

Nuorten TyöTuen avoimet tutustumispäivät keskiviikkoisin klo 13-15. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Työvalmennus

Tarkoittaa valmentautujan perehdyttämistä työhön ja työvalmentajan antamaa jatkuvaa tukea työn tekemisessä. Työpajoilla työtä tehdään yhteisöllisissä pienryhmissä. Työtä tehdään ruoan valmistuksessa, siivouksessa, luovan toiminnan kädentaito- ja animaatiopajalla, ompelutyössä, pintakäsittelyn, rakentamisen, kiinteistöhuollon sekä veneenkunnostuksen työtehtävissä.

Yksilövalmennus

Tarkoittaa valmentautujan kokonaisvaltaista tukemista ja hänen tietojensa ja taitojensa vahvistamista arjessa selviytymiseksi. Yksilövalmentaja huolehtii valmentautujan elämään ja arkeen liittyvien asioiden selvittelystä ja hoitamisesta yhdessä valmentautujan kanssa. Valmentautujan kanssa rakennetaan tavoitteellinen ja realistinen polku hänen oman elämäntilanteensa parantamiseksi ja yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Opinnollistaminen

Kuntouttavan työtoiminnan aikana kerrytetty osaaminen on mahdollista opinnollistaa ja suorittaa näyttönä ammatilliseen oppilaitokseen. Käytössämme on PAIKKOosaamistodistus- työkalu. PAIKKOosaamistodistus on työtodistus työskentelyjakson aikana havaitusta osaamisesta – myös aiemmin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa jakson aikana.

Työpajan sijainti ja yhteystiedot

Avoimet ovet joka keskiviikko klo 13-15 välisenä aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Työpaja sijaitsee osoitteessa Ruissalontie 37–39.

bussit 8 sekä 220 kulkevat Pansiontietä, pysäkki 806 Nosturinkatu
bussit 32 ja 42 tulevat Kanslerintielle sadan metrin päähän, pysäkki 752 Latokartanonkatu 

Bussi lähtevät kauppatorilta:

numero 8 Eerikinkadulta pysäkki A8
numerot 220 ja 221  Eerikinkadulta pysäkki A9
numerot 32 ja 42    Eerikinkadulta pysäkki A4

Lisätietoja kuntouttavasta työtoiminnasta antavat yksilövalmentajamme. Ota rohkeasti yhteyttä!

Jarkko Åkerberg puh. 040 836 7288

Kaisa Hurskainen puh. 040 550 3302